نوشته شده توسط : علی

روح الله ردائی، فرماندار شهرستان اشکذر، در نشست با اصحاب رسانه استان یزد که به مناسبت هفته دولت برگزار شد اظهار داشت: همزمان با ایام هفته دولت 26 پروژه در شهرستان اشکذر با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان در زمینه گازرسانی، برق، منابع طبیعی، آبفا، بنیاد مسکن، شرکت تعاونی دهیاری‌ها و موارد دیگر آماده بهره‌برداری است و روز شنبه با حضور معاون استاندار انجام می‌شود. 

فرماندار شهرستان اشکذر 36 برنامه به صورت منسجم در هفته دولت دنبال می‌شود افزود: 17 نشست با اقشار مختلف برگزار شده است و در این برنامه اقدامات دولت برای مردم تبین می‌شود، از جمله این نشست‌ها دیدارهای مردمی، مسئولان هیئت‌های مذهبی، اصحاب رسانه، موکب‌ها، هیئت‌های ورزشی، تقدیر از پزشکان، روحانیون، بسیج، اصناف و بازاریان بوده است. 

ردائی ادامه داد: پروژه‌های مهم در دست اقدام احداث دهانه دوم پل چرخاب، آسفالت معابر در شهر مجومرد، روشنایی معابر از جمله خیابان امام و بلوار شهید سلیمانی پس از چهار سال بوده است و این کار به طول شش کیلومتر انجام شد. 

وی ادامه داد: اقدامات خوبی در زمینه نهضت مدرسه سازی و کلنگ زنی ساخت هشت مدرسه انجام شده است و امسال یکی از مدارس که کاملا خیر ساخت است قبل از سال تحصیلی جدید به بهره‌برداری می‌رسد. 

ردائی تصریح کرد: بیمارستان حضرت زینب با 90 درصد کمک خیری انجام شده و دولت پای کار آمده است و جذب اعتباری برای اجرای موارد باقی‌مانده کار انجام شده و در دهه فجر این بیمارستان افتتاح می‌شود. 

فرماندار شهرستان اشکذر افزود: زیرگذر روستای شرف آباد و روستای نیکو مطالبه 10 ساله مردم روستا بوده است که در حال پیگیری است، همچنین پیگیر احداث دیوار ساحلی با توجه به درخواست مردم هستیم. 

وی ادامه داد: از دیگر پروژه‌های در دست کار تکمیل جاده یزد خضرآباد که مطالبه 12 ساله مردم پیگیری شد و اعتبار 20 میلیاردی به آن اختصاص یافت و دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد، البته ساختمان پست شهرستان اشکذر و برخی دیگر از ادارات مشکل ساختمان دارند و ما پیگیر جذب اعتبار برای آن‌ها نیز هستیم. 

وی بیان کرد: آبرسانی به روستاهای خضرآباد و شهرستان اشکذر نیز به عنوان بزرگترین پروژه آبرسانی به 25 روستا را دارد که در حال اجرا است و در تعدادی از روستاها به بهره‌برداری رسیده برخی در حال انجام است و جهت تأمین اعتبار در حال پیگیری هستیم. 

فرماندار اشکذر با اشاره به احداث پایانه صادراتی در شهرستان با همکاری بخش خصوصی به مجموعه فعالیت‌های شهرستان در دیگر زمینه‌ها اشاره کرد و گفت: اجرای طرح سامان خانواده از جمله اقدامات فرهنگی مورد پیگیری شهرستان است و کمیته‌های مربوطه تشکیل شده  و طبق خواسته استاندار فعالیت‌های بهتر و اقدامات بیشتر در این زمینه به دنبال دارد. 

ردائی افزود: با توجه به تدوین سند یزد نوین برش شهرستانی این سند انجام شده که طبق آن چندین پروژه شاخص تعریف شده است از جمله حرکت در زمینه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است، اولین نیروگاه خورشیدی استان در شهرستان اشکذر به بهره‌برداری رسیده است و اکنون نیز برای تولید 130 مگاوات برق از نیروگاه‌های خورشیدی در حال تأمین زمین و واگذاری است و اگر این میزان تولید برق به بهره‌برداری برسد اشکذر رتبه برتر انرژی خورشیدی می‌رسد.

وی بیان کرد: ایجاد ارتباط مستقیم و بی‌واسطه جزو برنامه‌های یزدنوین است، لذا همزمان در هفته دولت صندلی جهادی از اول تا هفتم شهریور در ادارات از ساعت 6 عصر تا 8 شب مستقر هستند و با حضور معاونین در فرمانداری درخواست‌های مردم پیگیری و عملیاتی می‌شود که تاکنون با استقبال خوب مردم همراه بوده است چرا که زمان عصر برای بسیاری از مردم مطلوب است و این طرح در قالب طرح شهید سید میرزا میرباقری ادانه خواهد یافت و یکشنبه‌ها عصر و بعد از نماز مغرب در مسجد مهدیه مسئولان شهرستان به صورت چهره به چهره با مردم دیدار دپو مشکلات مردم پیگیری مستمر می‌شود این امر با توجه به تاکید بر اجرای طرح مسجد محوری عملیاتی خواهد شد. 

فرماندار اشکذر تصریح کرد: از جمله فعالیت‌های مهم استان حیا و راه‌اندازی واحدهای راکد است که تاکنون چندین واحد بهره‌برداری رسیده است و یک پروژه دیگر با اعتبار و هزینه 700 میلیاردتومانی مشکلات آن برطرف شده است و با همکاری مدیران مجموعه در دهه فجر بازگشایی می‌شود. 

ردائی از صدور اولین سند مسکن ملی برای شهرستان اشکذر خبر داد و گفت: با پیگیری مستمر سند ملی مسکن به میزان 75 هکتار برای شهرستان صادر شد که تاکنوت 45 منزل در آن تکمیل شده و برای ادامه کار به راه و شهرسازی تحویل داده شده است.

اجرای بزرگترین پروژه آب‌رسانی به 25 روستای شهرستان اشکذر

در ادامه سید سجاد سجادی پور فرماندار شهرستان میبد نیز در این نشست خبری با تشریح اقدامات و پیگیری‌های انجام شده در این شهرستان اظهار داشت: 350 میلیارد تومان مصوبات سفر ریاست جمهوری بوده است که در حوزه‌های مختلف میراث فرهنگی، آموزش و پرورش، کشاورزی، منابع طبیعی، حوزه علمیه، دانشگاه و مراکز دیگر است. 

وی به تکمیل مدارس خیرساز اشاره کرد و گفت: سالانه 10 مدرسه خیری در شهرستان میبد ساخته می‌شود و در سال‌های اخیر 60 مدرسه عملیات آن آغاز شده که با حمایت آیت‌الله اعرافی و نماینده شهرستان پیگیری شده است اگه این تعداد مدارس پیش‌بینی نشده بود با توجه به حجم بالای مهاجرپذیری شهرستان ما شاهد مشکلات زیادی بودیم هر چند اکنون نیز مدارسی بالای 400 دانش‌آموز دارد. 

فرماندار میبد گفت: ساخت بیمارستان، تکمیل مرکز ژنتیک، راه‌اندازی تصفیه خانه میبد با پیشرفت بالای 70 درصد در حال انجام است و امیدواریم فاز اول مورد بهره‌برداری برسد. 

سجادی‌پور ادامه داد: شهرستان میبد سه پروژه ملی در جداول اعتبار مصوب گرفته است پروژ‌ه بیمارستانی، ورزشگاه و روکش آسفالت بوده است و پروژه‌هایی ردیف بودجه گرفته و عقد قرار داد آن انجام شده است که از جمله آن استادیوم، پایانه مسافربری و ساخت مرکز دانشگاه علوم پزشکی میبد است همواره اقدامات اجرا شده در این شهرستان با حضور خیرین اتفاقات خوبی را رقم زده است.

وی وجود آیت‌الله اعرافی را نعمتی برای شهرستان میبد دانست و ادامه داد:  تصمیم جهت اجرای پروژه‌ها با حضور نماینده مجلس شهرستان، امام جمعه، مسئولان و فرماندار نهایی می‌شود و بیش از 201 پروژه اولویت‌بندی شده است که اجرای آن‌ها در حوزه‌های مختلف اتفاقات خوبی را برای شهرستان رقم می‌زند که همواره به صورت ویژه مباحث آن توسط آیت‌الله اعرافی دنبال می‌شود. 

فرماندار شهرستان میبد بیان کرد: همواره بخش زیادی از سرمایه‌ها و سرمایه گذاران هستند که در استان‌های مختلف و شهرستان‌های دیگر سرمایه گذاری می‌کنند اما توانستیم با مشکارت تمام کارخانجات کاشی پایانه صادراتی را در دستور کار قرار دهیم.

سجادی پور گفت: با وجود اینکه توسعه نامتوازن به شدت در تأمین زمین مشکل ایجاد کرده است اما تاکنون چندین مورد تامین زمین از جمله 70 هکتار، 40 هکتار، 17 هکتار ندوشن، 10 هکتاری بفرویه، پروژه 600 هکتاری مسکن ملی جوانان و کارگری برای احداث شهرک با ظرفیت حداقل 20 هزار نفری دنبال شده و می‌شود. 

وی بیان کرد: ذات توسعه مهاجرت پذیری است و ما باید به سمت صنعت فارغ التحصیل محور حرکت کنیم چرا که افرا تحصیل نکرده آسیب‌های اجتماعی بیشتری ایجاد می‌کنند، تاکنون در 14 کارخانه روحانی مستقر شده تا آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهیم، مشکلاتی همچون افزایش طلاق داشتیم که تنها یک سوم آن بومی یزد و میبد بود و مابقی آن یکی از طرفین یا هر دو غیر بومی بودند که این موضوع نشان از تداخل فرهنگی دارد. 



:: بازدید از این مطلب : 127
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

استاندار یزد با بیان اینکه ارزیابی از دستگاه‌های اجرایی باید به بهبود عملکرد منجر شود گفت: در راستای برگزاری جشنواره شهید رجایی به مدیران تحول آفرین در استان یزد نشان تحویل می‌شود.

مهران فاطمی، استاندار یزد، در نشست شورای توسعه راهبردی استان یزد که در راستای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های استان برای تجلیل در جشنواره شهید رجایی برگزار شد اظهار داشت: امسال نسبت به سال قبل کار ارزشمند و دقیق تری به این منظور ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها انجام شده است اما نقایص خرد و کلان زیادی وجود دارد. 

وی گفت: برای اینکه ارزیابی‌ها دقیق‌تر شود و به بهبود عملکرد منجر شود فاصله و راه زیادی را باید طی کرد تا اینکه ارزیابی‌ها به واقعیت عملکرد نزدیک شود. با این رویه و با توجه به اعتراض برخی از دستگاه‌ها در خصوص نحوه ارزیابی احتمال تضییع حقوق برخی دستگاه‌ها در این جشنواره وجود خواهد داشت و این موضوع سبب می‌شود انگیزه مجدد دستگاه برای شرکت در جشنواره‌های آینده کاهش یابد. 

استاندار یزد از فرصت مجدد دو هفته‌ای به دستگاه‌ها به منظور رفع نواقص خبرداد و افزود: به تک تک دستگاه‌ها در نامه‌ای جداگانه نتایج اولیه ارزیابی اطلاع داده شود تا موارد ضعف و نقایص موجود را برطرف نمایند لازم به ذکر است که دستگاه در ارسال مستندات و رفع نواقص نباید کوتاهی نمایند و لازم است در بارگذاری اطلاعات و کمبودها یا نواقص موجود به نحو شایسته اقدام کنند چرا که در نهایت ارزیابی هر دستگاه به رسانه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

فاطمی خاطرنشان کرد: ارزیابی‌ها باید دقیق‌تر انجام شود و به اعتراضات وارد شده به ارزیابی‌ها رسیدگی شود و نتایج نهایی آن در شورا معاونین مطرح خواهد شد، لازم به ذکر است که ارزیابی عملکرد هر کدام از دستگاه توسط دستگاه‌های نظارتی احصا شده است که با ارزیابی عملکرد انجام شده توسط سازمان برنامه‌ریزی استان مطابقت داده می‌شود. 

وی تصریح کرد: سایر دستگاه‌ها باید ارزیابی مشخصی داشته باشند که در چه سطح قابل قبولی یا ضعیفی هستند، کارنامه و نمره ارزیابی شده هر دستگاه به سازمان مرکزی مربوطه آن ارائه خواهد شد، لازم به ذکر است که به تمام دستگاه‌های استان در روز جشنواره شهید رجایی یک لوح به همراه کارنامه ارزیابی و جایگاه دستگاه در استان اهدا می‌شود. 

استاندار یزد بیان کرد: طبق قانون اعتبارات مازاد برای ترمیم حقوق دستگاه‌ها برتر باید لحاظ شود و دستگاه‌های برتر حتما باید مازاد حقوق خود را دریافت کنند.

فاطمی با اشاره به اینکه امسال ارزیابی دستگاه‌ها به منظور شرکت در جشنواره شهید رجایی بر مبنای شاخصه‌های سامانه تسما خواهد بود گفت: اساس ارزیابی بر همین مبنا خواهد بود اما سرفصل های اضافی باید کنار این ارزیابی لحاظ شود و فعالیت‌های شاخص دیگر دستگاه‌ها را پوشش دهد. 

وی ادامه داد: ارزیابی عملکرد فرمانداران و بخشداران صرفا توسط معاونت سیاسی اجرا شود و بر مبنای نظر معاونت ارزیابی اعلام خواهد شد، قطعا در ارزیابی امسال اقدامات برجسته باید مورد بازبینی مجدد قرار گرفته و اقدامات شاخص در نظر گرفته شود، مصوبات سفرهای استانی هم متناسب با حجم و سختی کار با هم دیده شود و به طور جدی در زمینه کرونا مجدد بازبینی شود. 

استاندار یزد گفت: اهدای نشان تحول به مدیری اهدا می‌شود که تحول و ریل جدیدی در مسیر پیشرفت و توسعه استان پایه‌گذاری کرده باشد و مبتنی بر محور‌های یزد نوین اقدام کند همچنین مردمی‌ترین مدیر و دستگاه اجرایی هم توسط صدا وسیما ارزیابی شود. 

فاطمی اظهار داشت: به نفرات برگزیده جشنواره شهید رجایی جوایز خوبی از لحاظ مادی و معنوی و در تراز جشنواره شهید رجایی اهدا می‌شود، لذا مکاتبات ارزیابی خیلی جدی باشد، تماس تلفنی انجام شود و در ادامه دستگاه‌هایی که از نظر عملکرد نسبت به سال قبل افت داشتند باید تذکر جدی دریافت کنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 8 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

در این پست با توجه به پست جدید بلاگ جاذبه‌های ایران، با هم بررسی می‌کنیم که چطور می‌توان به یک سفر سه‌روزه به شهر زیبای کاشان برویم.

برای یک سفر ۳ روزه به کاشان آماده‌اید؟ در این نوشته می‌خواهیم با هم سفری سه روزه به این شهر دیدنی داشته باشیم.

کاشان آن قدر جای دیدنی دارد که اگر برای سفر به آن برنامه‌ریزی درستی نداشته باشید، ممکن است خیلی از این جاها را از دست بدهید و سفرتان کامل نشود. یادتان باشد یک راه ساده و ارزان برای اقامت در کاشان، اجاره سوئیت کاشان است.

روز اول: نوش‌آباد؛ شهر زیرزمینی در هر جایی پیدا نمی‌شود.

با توجه به کوتاه بودن مدت سفرمان، روز اول را به شهری زیرزمینی اختصاص می‌دهیم که وقت کم نیاوریم. برای رسیدن به شهر اویی باید از مرکز شهر کاشان یک ربع رانندگی کنید تا به این شهر زیرمینی برسید.

این شهر سه طبقه است و فقط طبقه اولش را می‌توانید از بیرون ببینید. دو طبقه در زیر آن وجود دارد که برای پناه گرفتن بوده است. ممکن است فکر کنید نفس کشیدن در این زیر سخت است. اما واقعیت این است که سیستم تهویه هوای این شهر به‌قدری قوی است که هیچ مشکلی برای تنفس نخواهید داشت.

این‌جا تونل‌های پیچیده و باریک دارد که مردم گاهی با دست و کاه با ابزار آن‌ها را کنده‌اند. در هفتاد متری این شهر زیرزمینی یک مسجد هزارساله از دوران سلجوقی قرار دارد که نامش مسجد جامع عتیق است.

روز دوم: خانه‌های تاریخی کاشان و غذاهای محلی کاشی

بسیاری از خانه‌های سنتی کاشان بازسازی شده‌اند و داخلش کافه و رستوران ساخته‌اند که می‌توانید هم در آن‌ها اقامت کنید و هم غذای سنتی میل کنید.

غذاهای محلی کاشان شفته سماق، آش ماست و بادام است و شاید هنوز نام خیلیشان را نشنیده باشیم.

خانه منوچهری شماره دو ؛ همه به سمت غذاهای محلی کاشی

خانه منوچهری هم یک خانه دیدنی تاریخی است و هم در آن می‌توان غذاهای محلی کاشان را خورد.

آش ماست و بادام و انواع شفته و گوشت لوبیاب این خانه معروف است.

داستان عاشقانه پشت ساخت خانه بروجردی‌ها

یکی دیگر از خانه‌های تاریخی و معروف کاشان، خانه بروجردی‌هاست. با رفتن به این خانه، یک تیر و دو نشان زده‌اید؛ چون بهترین رستوران سنتی کاشان هم نزدیک این خانه است. یعنی رستوران عباسی.

این خانه یک داستان عاشقانه دارد. داستان از این قرار است که کسی به خواستگاری دختر صاحب‌خانه طباطبابیی‌ها می‌رود و این پدر برای ازدواج دخترش شرطی می‌گذارد. شرط ازدواج؟ ساخت خانه‌ای به زیبایی یا بهتر از خانه طباطبایی‌ها.

این خواستگار با بهترین معمار دوران یعنی علی مریم صحبت می‌کند و خانه بروجردی ها را می‌سازد؛ جالب است بدانید که خود خانه طباطبایی‌ها را هم علی مریم ساخته.

موقع راه رفتن در این خانه حواستان باشد که حواستان به آثار هنری روی در و دیوار باشد و زمین نخورید. یادتان هم نرود که تابستان نشین این خانه را ببینید.

حالا نوبت شکم‌گردی است.

بدون اینکه لحظه‌ای شک کنید، بروید سراغ رستوران سنتی عباسی. این‌جا برای دوران قاجار است، چند کافه و رستوران و شربت‌سرا دارد. منوی این رستوران پر از کباب‌های متنوع است اما دو سه نوع غذای محلی هم در آن مثل شوید پلو با گوشت لوبیا پیدا می‌شود.

روز آخر: خرید سوغاتی از بازار تاریخی کاشان

روز سوم نوبت خرید سوغاتی است؛ اما خبر خوب اینکه این خرید گشت و گذار هم محسوب می‌شود. چون همزمان قرار است یک اثر ملی ثبت‌شده را هم ببینید.

این بازار در خیابان بابا افضل تا دروازه دولت قرار دارد و می‌توانید در این مسیر به جاهایی مثل خانه بروجردی‌ها، نراقی‌ها و بازار میانچال سر بزنید. اگر زمانتان را مدیریت کنید می‌توانید باقی جاهای این مسیر را هم ببینید.

این بازار بهترین جا برای خرید هنر دست کاشانی‌هاست. در بازار مسگرها همیشه صدای چکش روی ظروف می‌آید و می‌توانید از نزدیک شاهد زحماتی که برای این سوغاتی کشیده می‌شود و ارزشش باشید.

فرش‌ها و قالیچه‌های کاشان هم که نیاز به معرفی ندارند. قسمت‌های مختلف بازار کاشان مثل قالی‌فروشی، پارچه فروشی، ریسمان فروشی، کفش فروشی را فراموش نکنید ببینید.

از کجا در کاشان اقامتگاه اجاره کنیم؟

وقتی به کاشان سفر می‌کنید گزینه‌های مختلفی برای اجاره اقامتگاه دارید؛ مثل: بوم گردی یا آپارتمان در کاشان. سوال مهم این است که بهترین‌هایش را در کجا پیدا کنیم؟

با کیفیت‌ترین اقامتگاه‌های کاشان را می‌توانید در  وب سایت پینورست ببینید؛ چون در اینجا بهترین اقامتگاه‌های کاشان گلچین شده‌اند و اگر دنبال بهترین جا برای اقامت هستید، می‌توانید آن را در پینورست پیدا کنید. دلیل این موضوع هم این است که اقامت‌گاه‌های پینورست بازرسی‌شده‌اند و فاکتورهای زیاد و حساسی مثل صدا و بو در آن بررسی و کنترل شده‌اند.



:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

وبلاگ ویلایاب در پستی جدید و جذاب، به سراغ معرفی ییلاق‌ها و طبیعت دیدنی اصفهان رفته است. در ادامه این پست را با هم می‌خوانیم.

اصفهان یک شهر خشک با آب‌وهوای گرم است. اما کمی که از شهر دور شویم با یک طبیعت سرسبز و ییلاق‌های خنک روبه‌رو می‌شویم. 

حالا هم می‌خواهیم در این مطلب ییلاق‌ها،‌ روستاها و جاذبه‌های طبیعی اصفهان را به شما معرفی کنیم تا اگر به این شهر سفر کردید بدانید برای گردش به کجاها سر بزنید. 

00

طبیعت اصفهان کلی حرف برای گفتن داره

اصفهان یکی از توریستی‌ترین و پرطرفدارا‌ترین شهرهای ایران است. درست است که همه این محبوبیت را مدیون آثار تاریخی‌اش است ولی طبیعت زیبایی هم دارد که کمتر به آن توجه شده است. 

یعنی بهتر است اینطور بگوییم که حیف است به اصفهان سفر کنید ولی از ییلاق‌ها و جاذبه‌های طبیعی اطراف و درون شهر دیدن نکنید. 

تازه اگر می‌خواهید سفرتان به اصفهان یک سفر جذاب و متفاوت باشد می‌توانید برای اقامت به همان‌ ییلاق‌های خوش‌ آب‌وهوا بروید. ویلایی در یک نقطه دنج و سرسبز برای اقامت چند روزه انتخاب کنید و حسابی از هوای خوب و تمیز لذت ببرید. راستی اگر می‌خواهید خیلی بیشتر هم خوش بگذرانید می‌توانید ویلا استخردار اجاره کنید. در هوای گرم بپرید در آب و روحتان را تازه کنید. 

شاید بگویید که خب از کجا ویلا اجاره کنیم؟ کافی است به سایت پینورست‌ سر بزنید و از بین ویلاهای گلچین شده یکی که مطابق سلیقه‌تان است را انتخاب کنید. 

کوه صفه ؛ شهر رو زیر پاهاتون ببینین

کوه صفه یا پارک کوهستانی صفه به بام اصفهان معروف است. در اینجا برای هر کسی یک تفریح وجود دارد. اگر اهل کوهنوردی هستید با پای پیاده راه بیفتید‌‌ اگر هم نه سوار تله‌کابین شوید تا به بالای کوه برسید. از آن بالا همه شهر زیر پاهایتان است و می‌توانید رودخانه‌ زاینده‌رود را ببینید. 

کوه صفه پاتوق آخر هفته خود اصفهانی‌ها برای پیک‌نیک است. بزرگ و کوچک دور هم روی زیرانداز می‌نشینند و تا دیر وقت می‌‌گویند و می‌‌خندند. اگر دلتان تفریح بیشتر هم می‌خواهد به سالن بولینگ، پارک بادی، زمین بازی کودکان و باغ وحش بروید. 

در این منطقه جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی مثل چشمه درویش، چشمه چاه درویش، گردنه باد و قلعه شاه دژ یا دیو وجود دارد. خلاصه خیالتان راحت که امکان ندارد در کوه صفه به کسی خوش نگذرد و بهتر است یک روز کامل را برایش کنار بگذارید. 

آبشار آب ملخ؛ مواظب ملخ‌ها باشین

نترسید چون اینجا خبری از ملخ نیست. یعنی سال‌ها پیش کشاورزان با ملخ‌ها مشکلات زیادی داشتند ولی بعد از آبیاری زمین‌هایشان با آب این آبشار متوجه شدند که دیگر خبری از آنها نیست. این شد که اسم آبشار هم به آب ملخ معروف شد. 

آبشار آب ملخ از دل کوه بیرون می‌زند و در نهایت به رودخانه می‌ریزد. اگر می‌‌خواهید سرچشمه آن را ببینید باید به بالاترین نقطه کوه بروید. اگر حسابی مواظب و البته حرفه‌ای هستید به آن بالا که رسیدید به پشت آبشار بروید؛ با یک منظره زیبا از دره‌ای عمیق روبه‌رو می‌شوید. 

اگر هم دلتان هیجان و خطر نمی‌خواهد از همان فضای قشنگ پایین آبشار لذت ببرید. قسمت جالب آبشار این است که در قسمت پایین به رنگ سبز دیده می‌شود. 

طبیعت اطراف آبشار هم حسابی زیبا است. می‌توانید با پای پیاده بروید تا به‌ آنها برسید یا سوار ماشین آفرود،‌ قاطر و اسب بشوید. معروف‌ترین دیدنی نزدیک به آبشار آب ملخ هم قدمگاه سلیمان است.

گلستان‌کوه؛ بین لاله‌های واژگون بچرخین

گلستان‌کوه یکی از زیباترین و مرتفع‌ترین ییلاق‌های اصفهان در نزدیکی خوانسار است. این منطقه به‌خاطر دشت لاله‌های واژگون معروف است. البته اگر بخواهید دره بید را پوشیده از لاله‌های قرمز ببینید باید در دو ماه خرداد و اردیبهشت به اینجا سفر کنید. در غیر این صورت با یک دشت سبز پر از چشمه‌های بکر روبه‌رو می‌شوید که باز هم حسابی زیباست.

اگر اهل کمپینگ هستید یکی از بهترین جاها همین گلستان‌کوه و دشت‌های سرسبز آن است. البته حواستان به طبیعت باشد و به هیچ‌وجه از حصارها رد نشوید.

روستای هونجان؛ ستاره‌ها رو بشمرین

روستای هونجان در بین ییلاق‌های اصفهان طبیعت بکر و دست‌نخورده‌ای دارد. این روستا هنوز هم پر از خانه‌های قدیمی با همان معماری سنتی و تاریخی است که دل هر کسی را می‌برد. رودخانه زرچشمه هم که از میان روستا می‌گذرد آن را جذاب‌تر کرده است.

در فصل بهار که به این روستا بروید عشایر را که چادرهای سیاهشان را در دامنه‌های سبز منطقه برپا کرده‌اند می‌بینید. دامنه‌های کوه هم پر شده از گل‌های وحشی و گیاهان دارویی که بویشان کل فضا را پر کرده است. 

این روستا علاوه‌بر طبیعت زیبا دیدنی‌های تاریخی هم دارد؛ قلعه غازیان،‌ سنگ قبر‌های باستانی،‌ مسجد جامع و حمام تاریخی. اما جذاب‌ترین بخش سفر به روستای هونجان تماشای آسمان پرستاره آن است. شب بر روی چمن‌های خنک دراز بکشید و از تماشا ستارگان در سکوت دشت لذت ببرید. 

پارک ساحلی زرین شهر؛ کنار زاینده‌رود روحتون رو زنده کنین‌

اصفهانی‌ها عاشق زاینده‌رود هستند و پارک ساحلی زرین شهر پرطرفدارترین جا برای تفریح و خوش‌گذرانی در کنار این رود است. اطراف این پارک را تماما زمین‌های کشاورزی پوشانده است. 

علاوه‌بر زاینده‌رود در پارک یک دریاچه مصنوعی وجود دارد که حسابی اینجا را باصفا کرده. می‌توانید در دریاچه قایق‌سواری کنید و از منظره رودخانه و طبیعت اطراف حسابی لذت ببرید. اینجا امکانات دیگری هم دارد و کاملا مناسب است برای یک آخر هفته خانوادگی.

اگر بعد از گشت‌وگذار در پارک هنوز هم وقت داشتید می‌توانید به جاذبه‌های دیدنی نزدیکش مثل مسجد رحیم خان، کبوترخانه باغ برجی، پل کله و آبشار شاه لرا سری بزنید. 

چرا برای اجاره ویلا از پینورست‌ ‌کمک بگیریم؟

اگر مسئولیت خطیر انتخاب ویلا به عهده شماست پس باید حسابی استرس داشته باشید. البته حق هم دارید؛ کار راحتی نیست. از این بابت می‌گوییم کار راحتی نیست که تا لحظه تحویل کلید نمی‌توانید مطمئن باشید که آیا ویلایی که انتخاب کردید همانی است که در عکس‌ها دیده‌اید یا کلی فرق دارد. 

اینجاست که پینورست‌ به داد شما می‌رسد. چرا؟ چون تمامی واحد‌های گلچین شده بازرسی شده‌اند و بازرس صحت و درستی تصاویر، اطلاعات و امکانات را تایید کرده است. این‌طوری به شما ضمانت می‌دهند که ویلا دقیقا همان چیزی است که انتظارش را دارید و با عکس‌هایش هیچ فرقی ندارد. 

در ضمن تیم پشتیبانی به‌صورت شبانه‌روزی در کل روزهای هفته در کنار شماست تا در صورت بروز کوچک‌ترین مشکلی سریع آن را برای شما برطرف کند. پس خیالتان راحت باشد که پینورست‌ بهترین گزینه برای اجاره ویلاهای اصفهان است. 

 


:: بازدید از این مطلب : 207
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 شهريور 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

رسانشر در پست جدید خود به سراغ ایران‌گردها رفته است و می‌خواهد به آن‌ها پیشنهاد بدهد که چه شهرهایی را نباید از دست بدهند. در ادامه این نوشته را با هم می‌خوانیم.

ایرانگرد, اگر ایرانگرد هستید، این شهرهای تاریخی را از دست ندهید., رسا نشر - خبر روز

احتمالا شهرهای تاریخی اصفهان، کاشان و یزد جزو اولین مقصدهای سفر هر ایرانگردی باشد. اگر شما هم در دسته ایرانگردها قرار دارید، پیشنهاد می‌کنیم این نوشته را تا انتها بخوانید. چون می‌خواهیم در پینورست درباره اهمیت مسافرت و دیدار از این شهرهای تاریخی با شما صحبت کنیم.

سفر با پینورست

خیلی‌ها فکر می‌کنند که پیدا کردن محلی راحت و تمیز که با خیال راحت بتوانند چند شب را در آن‌جا بگذرانند، کار سختی است. اما ما در پینورست سعی کرده‌ایم که با فراهم کردن اقامتگاه‌های راحت و مناسب در همه شهرهای ایران، این مشکل را برطرف کنیم.

۱. ایرانگردی در شهرهای تاریخی مثل اصفهان

بعد از شمال و مشهد، أصفهان به عنوان یکی از پرطرفدارترین شهرهای توریستی کشورمان محسوب می‌شود که فقط هم تاریخی نیست. کوچه و خیابان‌های شهر اصفهان با معماری سنتی، حال و هوایی ایجاد می‌کنند که می‌توانند روح شما را تلطیف کنند.

اگر دلیلی که که هنوز به اصفهان نرفته‌اید، مشکل در پیدا کردن اقامتگاه مناسب است، می‌توانید از سایت پینورست برای رزرو اقامتگاه در اصفهان دیدن کنید.

۲. چرا سفر به شیراز را نباید از دست بدهید

ایران پر از شهرهای تاریخی شبیه به اصفهان است. در نزدیکی همین اصفهان، شیراز قرار دارد که از هر نظر شهری همه‌چیز تمام محسوب می‌شود.

این شهر به شهر بهارنارنج، شعر و هنر مشهور شده است و آن‌قدر زیباست که خیلی از کسانی که به آن سفر می‌کنند، ترجیح می‌دهند در آن بمانند و به شهرشان برنگردند.

برای کرایه اقامتگاه مثل سوئيت، آپارتمان و ویلا در شیراز می‌توانید از سایت پینورست استفاده کنید. شما هم اگر یک‌بار اردبیهشت را در این شهر بگذرانید به یکی از مسافران همیشگی شیراز تبدیل می‌شوید.

اگر دنبال کرایه اقامتگاه مثل سوئیت، آپارتمان و ویلا در شیراز هستید می‌توانید از سایت پینورست استفاده کنید. اگر یک بار در ماه اردیبهشت به این شهر سفر کنید، احتمالا به مسافر همیشگی آن تبدیل خواهید شد.

۳. یزد و شکل‌گیری شهرهای تاریخی در مرکز ایران

چون شهرهای مرکزی ایران کمتر از شهرهای مرزی در معرض تهاجم کشورهای دیگر بوده‌اند، امروز آثار تاریخی و کهن بیشتری در آن‌ها باقی مانده است.

مثلا شهر یزد که به عنوان شهر بادگیرها از آن یاد می‌کنیم، تقریبا از تمام دوره‌های تاریخی ایران در خود یادگاری دارد. رزرو اقامتگاه در یزد از سایت پینورست هم مثل آب خوردن است.

قبلا در سایت پینورست در مورد دیدنی‌های این شهر نوشته‌ایم. مثلا مجموعه امیر چخماق، می‌تواند برای هر مسافری شبی پرخاطره بسازد. اگر هم به معماری اصیل و سنتی ایران علاقه دارید، مسجد جامع یزد از دیدنی‌ترین جاذبه‌های شهر محسوب می‌شود. دقت و ظرافتی که در معماری این مسجد به کار رفته و تزئینات داخل مسجد شگفت‌انگیز است.

۴. از کنار کاشان ساده نگذرید

در سفر به استان‌های مرکزی ایران، کاشان را از یاد نبرید. گلاب‌گیری کاشان و حمام زیبای فین به کنار؛ در این شهر می‌توانید کویرگردی را هم تجربه کنید. کویر مرنجاب یکی از دیدنی‌ترین نقاط کویری ایران محسوب می‌شود. تجربه اقامتگاه بومگردی در این شهر هم بسیار جذاب است. برای رزرو اقامتگاه در کاشان هم می‌توانید از سایت پینورست استفاده کنید.

خانه‌های تاریخی در کاشان

خانه تاریخی بروجردی‌ها و خانه تاریخی طباطبایی‌ها دو ساختمان مهم کاشان است.

خانه طباطبایی‌ها عروس خانه‌های تاریخی ایران محسوب می‌شود. این خانه هم مثل خانه بروجردی‌ها در دوران قاجار ساخته شده است.

دیدنی‌های خیلی قدیمی و باستانی کاشان هم کم نیستند. تپه سیلک که در جنوب غرب کاشان قرار گرفته، محلی باستانی با قدمت هشت هزار ساله است که در جهان نیز شناخته شده است. کوزه‌ها و سفال‌هایی که در این منطقه کشف شده، نشان‌دهنده قدمت آن است.

۶. چند شهر مهم دیگر برای ایرانگردی

 

موقع مرور شهرهای تاریخی ایران، شهر دزفول استان خوزستان را نیز نباید فراموش کنیم. مثلا پل قدیم دزفول از دوران ساسانی به ما رسیده؛ این پل به نام پل رومی هم شناخته می‌شود و توسط زندانیان رومی بنا شده است.

اگر خودتان را برای سفر به شهرهای مختلف استان خوزستان آماده می‌کنید، از سایت پینورست هم می‌توانید برای کرایه اقامتگاه استفاده کنید. موقع اجاره واحدهای پینورست خیالتان بابت تمیزی و خوب بودن واحدها راحت باشد. چون همه واحد‌های ما بازرسی شده‌اند و از نظر امنیت و پاکیزگی با سخت‌گیری بررسی می‌شوند.

۷. ایران‌گردی در کنار پینورست

برای سفر به شهرهای تاریخی می‌توانید از قبل برنامه سفرتان را به راحتی بچینید.

سعی کنید اقامتگاه بوم گردی خود را طوری از سایت پینورست انتخاب و رزرو کنید که به جاهای دیدنی مورد نظرتان نزدیک باشد.

اقامتگاه مورد نظرتان را با خیال راحت رزرو کنید. چون تمام اقامتگاه‌های پینورست بازرسی شده‌اند و بعد در سایت قرار داده شده‌اند. منظورمان از بازرسی چیست؟ ما با یک لیست سفت و سخت به سراغ اقامتگاه‌ها رفته‌ایم و آن‌ها را با فاکنورهایی مثل بو، صدای اطراف، تمیزی و… بررسی کرده‌ایم و وقتی یک واحد در سایت پینورست قرار گرفته، یعنی تمام این موارد در آن مورد تأیید قرار گرفته‌اند. 



:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 30 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

به گزارش یزدسرا، خیلی از افراد شهر کاشان را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب می‌کنند. در این نوشته به این مطلب یزدسرا می‌پردازیم.

آدم‌هایی که کاشان را برای سفر انتخاب می‌کنند چند دغدغه دارند یا عاشق کویرگردی هستند و یک راست می‌روند مرنجاب یا دنبال یک جای همه‌چیزتمام نزدیک تهران هستند، که هم چند روزی از شهرنشینی دور باشند و هم چند روز در خانه‌های قدیمی صفای زندگی در یک خانه حیاط‌دار آجری را تجربه کنند. 

کاشان یکی از شهرهایی است که هنوز مراسم‌های باستانی ایرانی در آن برگزار می‌شود. پس بریم ببینیم در این شهر محبوب چه خبر است. 

کاشان به هوای کویرنوردی؛ کوله نگرانی‌هایتان را خالی کنید

صند‌ل‌هایتان را آماده کنید، یک کوله کوچک بردارید، درونش هرچه‌قدر دغدغه، ناراحتی و گرفتاری‌ست بگذارید و با خود به کویر مرنجاب بیاورید. این‌جا آرام می‌شوید.

اگر دلتان چند روزی دور بودن از همه چیز و سکوت و آرامش باشد انتخاب کویر بهترین راه برای کنار گذاشتن نگرانی‌هاست. 

اگر می‌خواهید روی رمل‌های شنی کویر راه بروید کفش‌های راحت بپوشید تا بتوانید از رمل‌ها بالا بروید. 

کویر فقط برای آرامش و سکوت نیست، اگر آدم هیجانی هم بودید می‌توانید آفرود سوار شوید. باید اسم‌تان را در لیست آفرودسوارها بنویسید تا نوبت‌تان شود و کیف کنید.

شاید تصورتان این باشد اقامت در کویر سخت است و هر جایی که پیدا کنید از لحاظ داشتن امکانات راحت یا سرویس بهداشتی سخت باشد اما این‌جا یک کاروانسرای شاه عباسی دارد که یک اقامتگاه تاریخی است. اتاق‌های تخت‌دار یا کرسی‌دار دارد و دیدنش شبیه دیدن یک بنای تاریخی‌ست. 

غیر از رمل‌های شنی، مرنجاب یک دریاچه نمک هم دارد که سکوتش خیلی بیشتر از کویر است چون این‌جا دیگر صدای ماشین‌های آفرود نمی‌آید و سکوت خالص است. 

 

برای اجاره بوم گردی کاشان اول پینورست را چک کن

پینورست یک پلتفرم اجاره اقامتگاه است که تمام اقامتگاه‌های خود را گلچین کرده. این‌جا اقامتگاه ناراحت‌کننده یا کم‌کیفیت ندارد. 

انتخاب اقامتگاه در شهرهای کویری کمی سخت است. آدم نگران تمیزی و وضعیت خوابیدن و سرویس‌های بهداشتی است. اما وقتی وارد سایت پینورست می‌شوید مطمئن هستید این‌جا کیفیت‌های 

بد نمی‌بینید. 

پس برای اجاره بوم گردی کاشان اول شهر کاشان در پینورست را چک کنید و به راحتی اقامتگاه خود را اجاره کنید. 

مراسم‌های باستانی ایران که در کاشان زنده است

این‌جا جایی است که اگر در یک تاریخ‌های خاصی به آن سفر کنید، رسم و رسومات جالبی می‌بینید. ما تاریخ برگزاری مراسم را به شما می‌گوییم تا اگر دوست داشتید در آن تاریخ‌ها به کاشان سفر کنید. 

اما اولین فستیوالی که می‌خواهیم درباره‌اش صحبت کنیم گلاب‌گیری نیست. مراسم قالیشویان کاشان است. 

مراسم قالیشویان کاشان ؛  دومین جمعه مهرماه هر سال

مراسم قالی‌شویان کاشان یک آیین باستانی است. نشان‌دهنده مرگ و زندگی دوباره است. یک قالی خیلی قدیمی را از امامزاده کاشان بیرون می‌آورند و طی یک مراسم خاص می‌برند سمت چشمه برای شستشو. معمولا چند نفر مسئول بردن قالی به سمت چشمه می‌شوند و به حالت دویدن جوری که خاک از زمین بلند شود به سمت چشمه می‌روند.

بقیه مردم کاشان با حرکاتی که در این روز انجام می‌دهند هیجان مراسم را بالا می‌برند. مثلا تا قبل از رسیدن به چشمه همه چوب‌هایی دستشان است و آن‌ها را تکان می‌دهند تا شور مراسم زیاد شود. 

وقتی به چشمه می‌رسند قالی را زمین می‌گذارند و دور آب حلقه می‌زنند و خواندن اشعار و عباراتی را شروع می‌کنند. بعد با چوب به سمت قالی کمی آب می‌پاشند که نشان‌دهنده تطهیر کردن قالی است. 

بعد از مراسم قالیشویی هم دوباره قالی را به سمت امامزاده همراه با شعر و دعا می‌برند. 

مراسم گلاب‌گیری کاشان ؛ فقط توی اردیبهشت نیست

شاید جایی نشنیده باشید اما ما به شما می‌گوییم که بهترین زمان برای دیدن مراسم گلابگیری کاشان اردیبهشت نیست. درست است که در این ماه فستیوال گلاب‌گیری با جدیت بیشتری برگزار می‌شود اما خیلی شلوغ است و شاید نتوانید این مراسم را با دل راحت ببینید. 

به دلیل هجوم مردم به کاشان در این ماه خیابان‌های اصلی به جاهای دیدنی کاشان بسته است و اگر به غیر از گلابگیری بخواهید جاهای دیدنی دیگری در کاشان ببینید واقعا اذیت می‌شوید.

زیاد بودن جمعیت شاید در پر شدن رستوران‌ها و دیر پیدا کردن غذا هم تاثیر بگذارد و نگذارد شما سفری با خیال راحت داشته باشید و کمی باید سختی سفر را تحمل کنید.

اگر اردیبهشت به کاشان سفر نکردید نگران مراسم گلابگیری نباشید چون در سرتاسر سال این مراسم در خانه‌باغ‌های قدیمی کاشان، مغازه‌های مربوط بهش انجام می‌شود و شما می‌توانید تنها و در خلوتی کامل با خیالی راحت این مراسم را با جزئیات ببینید. 

اگر اوایل پاییز به کاشان بیایید قطعا بیشتر از هروقت دیگر بهتان خوش می‌گذرد چون هوا هم در مطبوع‌ترین حالتش است و از گرمای شدید درآمده. 

دیدن خانه های قدیمی کاشان و گاهی اقامت در آن‌ها

چه کسی گفته شهرهای کویری غذای سنتی خاصی ندارد؟ کافی است در یکی از خانه‌های تاریخی کاشان که بعد از بازسازی تبدیل به اقامتگاه شده‌اند اقامت کنید و چندین نوع غذای سنتی باحال کاشان را امتحان کنید. 

یکی از این‌ خانه‌های دوست‌داشتنی خانه شماره دو منوچهری است. با وارد شدن به این اقامتگاه انگار به تاریخ کاشان قدم گذاشتید. این‌که می‌شود در خانه‌های سنتی این‌جور شهرهای تاریخی بعد از بازسازی چند روزی زندگی کرد خیلی هیجان‌انگیز است، انگار فرصت سفر در زمان را دارید.

در خانه منوچهری هم از یک بنای تاریخی بازدید کرده‌اید و هم در آن اقامت داشتید و هم غذاهای کاشانی خورده‌اید. 

یکی دیگر از  معروف‌ترین خانه‌های سنتی کاشان خانه عامری‌ها است. 

این‌جا ۸۳ تا اتاق دارد و بعد از بازسازی برای گردشگران آماده شده. رستوران و کافی شاپ هم دارد. می‌توانید وارد یک خانه تاریخی که در فیلم‌ها دیده‌اید شوید و در کافه‌اش چای بنوشید و برای خودتان خاطره بسازید. بلندترین بادگیر کاشان در خانه عامری‌هاست و یک معماری قرینه دارد. اتاق‌های این عمارت دیدنی است که شامل سرداب ، شاه نشین، آیینه خانه، حوض خانه، بهاربند، هشت دری و هشتی ورودی است که دور تا دور حیاط هستند.

اقامتگاه‌های واقعی با عکس‌های واقعی

یکی از دغدغه‌های اجاره آنلاین اقامتگاه یکی بودن عکس‌ها و اطلاعات اقامتگاه با چیزی است که تحویل می‌گیرید. بهترین اتفاق این است که موقع تحویل اقامتگاه‌تان بگویید این همانی است که در عکس دیدیم. 

تمام عکس‌های اقامتگاه‌ها داخل سایت پینورست واقعی هستند و هیچ دستکاری نشدند. همان ظاهر واقعی چه خوب و چه بد. البته چون تمام واحدهای پینورست بازرسی شده و گلچین هستند ظاهر بد درونشان نخواهید دید.

برای اجاره بوم گردی در کاشان بدون استرس وارد سایت پینورست شوید و مطمئن باشید با اجاره اقامتگاه از آن غافلگیری منفی برایتان پیش نمی‌آید.

منبع خبر: چه چیز ما را به سمت کاشان، این مقصد خواستنی می‌کشاند؟



:: بازدید از این مطلب : 244
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 29 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

اردیبهشت ماه امسال بود که بارش باران و جاری شدن سیل سهمگین در خیابانهای یزد، مردم این شهر را غافلگیر و خسارات زیادی به بخش های مختلف اقتصادی و تاسیسات شهری وارد کرد.

این سیل که در نوع خود در اردیبهشت ماه طی ۲۵ سال گذشته بی‌سابقه بود غافلگیری مسئولان ذیربط در استان را هم به دنبال داشت؛ سیل به طرز بی سابقه ای وارد خیابان های مرکزی شهر شد و ترافیک سنگینی بر شهر حاکم گردید، دهها خودرو خسارت دیدند و یزد به دریاچه ای بزرگ تبدیل شد.

اکنون و پس از هشدارهای هواشناسی نسبت به وقوع باران و سیل در روزهای چهارشنبه تا جمعه هفته جاری در سطح این استان، مسئولان به تکاپو افتادند تا قصه تلخ اردیبهشت ماه امسال تکرار نشود.

اطلاعیه ها و هشدارهای دستگاهای متخلف یزد طی چند روز گذشته در استان یزد داغ بود؛ البته این هشدارها روی کاغذ است، باید دید در میدان عمل و زمان وقوع بارش ها و سیل تا چه میزان اقدام مسئولان ذیربط کارساز و در پیشگیری از خسارت سیل سهیم خواهد بود.

نکته قابل توجه اینکه شهر یزد حتی توانایی تاب آوری در مقابل یک باران اندک را هم ندارد و با کوچکترین بارشی، شهر به دریاچه ای مبدل شده و موجب کندی رفت و آمد و ترافیک سنگین در خیابان های مرکزی شهر یزد می شود.

اداره کل مدیریت بحران استانداری یزد در اطلاعیه هشدار آمیزی به مسوولان و شهروندان آورده است: با توجه به ورود سامانه بارشی مانسون و احتمال وضعیت سیلابی در سطح کشور و استان، مورد انتظار است تدابیر لازم جهت مدیریت شرایط اضطراری اتخاذ گردد.

این اداره کل، پایش بهنگام وضعیت جوی و توجه به هشدارهای مربوطه، بازدید از سیلیندها، بندهای خاکی و قنوات، پاکسازی و اصلاح مسیل ها، کانالها و پل ها، بازدید و آماده به کار بودن تجهیزات و ماشین آلات، آمادگی و تشکیل تیم های واکنش سریع، تدابیر لازم برای آمادگی مردم و ذینفعان و رعایت و اجرای سایر موارد احتیاطی حسب صلاحدید و ضرورت را از مسئولان ذیربط خواستار شده است. 

در هشدار اداره کل هواشناسی استان در روز یکشنبه که گفته شده امروز دوشنبه به هشدار نارنجی تبدیل می شود هم آمده: سامانه بارشی همراه با رعد و برق و رگبار از صبح روز چهارشنبه هفته جاری تا صبح روز جمعه آینده در استان فعال خواهد بود.

این اطلاعیه می‌افزاید: شهرهای یزد، ابرکوه، اردکان، اشکذر، بافق، تفت، مروست، مهریز، میبد و هرات تحت تاثیر این سامانه قرار می گیرد و مخاطرات آن جاری شدن روان آب و آبگرفتگی معابر خواهد بود و احتمال برخورد صاعقه نیز وجود دارد.

بر اساس این اطلاعیه، با توجه به آنکه بارش ها در استان های فارس و کرمان از شدت بیشتری برخوردار است احتمال انتقال روان اب و سیلابی شدن مسیل ها و بروز خسارت در شهرستان های هم مرز با این استان ها (ابرکوه ، خاتم و مروست) وجود دارد .

هواشناسی یزد، پاکسازی مسیل ها و کانال های انتقال آب، عدم اتراق در حاشیه رودخانه ها ، عدم چرای دام در ارتفاعات و اجتناب از صعود به قله‌ها را خواستار شده است.

فرماندار تفت هم که پیش بینی میشود شهرستان تحت پوشش مدیریت وی بعلت واقع شدن در دامنه شیرکوه بعنوان بلندترین قله استان یزد از مخاطرات احتمالی بیشتر در مواجهه با باران و سیل برخوردار  باشد با اشاره به هشدار مدیریت بحران و هواشناسی استان یزد نسبت به احتمال بارش‌های شدید باران و جاری شدن سیل، از آمادگی کامل مسئولان این شهرستان برای مقابله با پیامدهای احتمالی آن خبر داد.

محمد دهشیری افزود: با توجه به احتمال بارش سیل آسای باران، شهرداران و بخشداران به همراه دهیاران و شوراهای روستا از تمامی رودخانه‌ها، سیل بندها و پل‌های شهرستان تفت به صورت موردی بازدید کرده و در صورت نیاز جهت رفع خطر آنها اقدامات لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: ارگان های مختلف شهرستان در راستای ایمن سازی تجهیزات خود جهت جلوگیری از خرابی سیل احتمالی اقدام کنند و جهاد کشاورزی نسبت به ایمن سازی قنوات تدابیر لازم را بیندیشد.

وی اظهار داشت: هر گونه حفاری غیر ضروری تا اعلام شرایط عادی در شهرستان ممنوع است و همچنین ورود به تفرجگاه های شهرستان به ویژه دره گاهان و چشمه تامهر جهت جلوگیری از خطر سیل احتمالی از روز چهارشنبه تا جمعه ممنوع اعلام می شود.

فرماندار تفت بر لزوم شناسایی تجهیزات و ظرفیت های بومی و محلی در هر منطقه تأکید کرد تا در صورت وقوع سیل بتوان از آنها استفاده کرد.

وی با بیان اینکه کلیه ادارات و زیرمجموعه آنها تا عادی شدن شرایط در آماده باش کامل هستند، تصریح کرد: هر گونه مرخصی یا مأموریت تا اطلاع ثانوی لغو می باشد و مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان باید در دسترس باشند.

دهشیری بر ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی مردم تأکید کرد و افزود: رسانه ها بدون آنکه دلهره و ترس به مردم منتقل شود، هشدارها و آگاهی لازم را در این زمینه اطلاع رسانی کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزد هم از شهروندان این استان خواست از تردد در مسیر رودخانه ها، مسیل ها و شنا کردن در بندهای کنترل سیل با توجه به بارش های آخر هفته جاری و احتمالی جاری شدن سیل، پرهیز کنند.

محمدمهدی جوادیان زاده افزود:با توجه به بارش های سیل آسای اواخر هفته و وقوع سیل، ممکن است در مناطقی از استان بارشی رخ ندهد ولی بدلیل بارش و انتقال سیلاب از بالادست، مردم غافلگیر شده و در محاصره سیلاب قرار بگیرند.

وی با تاکید بر خودداری از تردد و توقف در مناطق ییلاقی اظهار امیدواری کرد با همراهی شهروندان و اقدامات به موقع بتوانیم از خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری نماییم.

متاسفانه پیگیری های مکرر خبرنگار ایرنا برای گفتگو با مسوولان شهرداری یزد و شرکت آب و فاضلاب استان برای بررسی این موضوع و اقدامات پیشگیرانه این ۲ نهاد برای مقابله با باران و سیل آخر هفته،    بی‌نتیجه ماند و کسی پاسخگو نبود.

آن طور که پیش بینی شده سه روز آخر این هفته ، یزد، میزبان بارشهای خوبی است که به تبع آن جاری شدن سیل نیز دور از انتظار نیست؛ هر چند این بار مردم و مسوولان از آمادگی بیشتری برای اقدامات پیشگیرانه برخوردار هستند اما وضعیت فیزیکی و مبلمان شهری یزد به گونه ای است که واهمه بروز خسارت بر اماکن و زیرساختها همچنان وجود دارد.



:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

مهدی جمالی‌نژاد امروز در همایش شهرداری‌ها و دهیاری‌ها که با حضور نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: دهیاران بی‌ریا و بی‌ادعا همیشه پای کار هستند و ما لازم برای حل مسائل مختلف گفته شده در این همایش یک جلسه‌ای با حضور مسئولان مختلف کشور، رئیس کل بانک مرکزی، نیکزاد رئیس بنیاد مسکن و نماینده مردم داشته باشیم و مشکلات مطرح شده اعم از تسهیلات و موارد دیگر را به صورت کارشناسانه حل نماییم.

وی گفت: امنیت ملی برای کشور ما بسیار مهم است و همه در صحنه هستند تا امنیت ملی کشور تأمین شود، نهادهای عمومی غیر دولتی به خصوص شوراها، دهیاری‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت ملی کشوردارند.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: شوراها و دهیاری‌ها بدون هیچ چشم داشتی با تمام توان خود تلاش و کار می‌کند و با حس تعلق و تعصب خود شبانه‌روزی بدون هیچ ادعا با کمترین حقوق و بدون حقوق کار می‌کنند.

جمالی‌نژاد ادامه داد: نهادهای عمومی غیردولتی با حس تعلق که به شهر و روستا دارند سبب افزایش همدلی، انسجام، همدلی، وفاق و همبستگی بین مردم می‌شوند و این موضوع در سطح شهر و روستا سرمایه اجتماعی شهر و روستا را بالا می‌برد وقتی امنیت اجتماعی شهر بالا رود امنیت کشور تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با تحت پوشش قرار دادن این دو بخش برای خود یک دولت اجرایی محسوب می‌شود بیان کرد: بودجه شهرداری و دهیاری‌ها سالانه حدود 200 هزار میلیارد تومان است که برای کار و فعالیتی که دارد تا با خدمت به مردم بتواند رضایت مردم و کل کشور را تأمین کند.

جمالی‌نژاد خاطرنشان کرد: 370 مأموریت به شهرداری‌ها و 48 مأموریت به دهیاری‌ها واگذار شده اما آن‌ها قدرت لازم را ندارند و از طرف دیگر مردم از آن‌ها انتظارات متنوع و زیادی دارند.

وی افزود: در انواع برنامه‌ها به خصوص مدیریت واحد شهری اقداماتی انجام شده که طرح شهر یزد هم دارای معایب و ایرادتی است که نیاز به اصلاحات آن است و بعد از اصلاح آن‌ها امکان تصویب وجود دارد.

معاون وزیر خاطرنشان کرد: مسیرهای حل مشکلات شوراها و دهیاری‌ها در مجلس شورای اسلامی بر عهده مغز متفکر مجلس در کمیسیون شوراها است و ما در سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در دولت این وظیفه را بر عهده داریم.

وی گفت: در تفاهمی که با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام گرفت بخش عمده‌ای از مشکلاتی که امروز توسط دهیاران مطرح شده برطرف شده است و اکنون اگر زمینی تفکیک می‌شود سهم 70 درصدی از آن برای دهیاری‌ها است و اکنون تمام دغدغه‌های دهیاری با تفاهم با بنیاد مسکن حل شده و 70 درصد درآمد‌های طرح‌های مربوطه به دهیاری‌ها داده شد.

وی با اشاره به مشکلاتی که توسط دهیاران در خصوص مشکلاتی متعددی که معادن ایجاد کرده‌اند بیان کرد: معادن منفعت‌های خوب و زیادی برای کشور داشته است و درست نیست که منفعتی از این معادن به روستا نرسد، معادنی که برای کل کشور منفعت‌رسان است چرا برای روستا نداشته باشد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: آیین‌نامه استخدامی تهیه شده است تا از ظرفیت دهیاران در بخش‌های مختلف شهرداری استفاده شود و خدمات و مزایایی برای آن‌ها در نظر گرفته خواهد شد و امروز امنیت شغلی دهیاران امکان پذیر است و قابلیت ارتقا دارد.

جمالی‌نژاد از تدوین دستورالعملی در خصوص تهیه ماشین‌آلات مورد نیاز شهرداری‌ها خبر داد و گفت: شهرداری‌ها ماشین‌آلات مورد نیاز را خریداری کنند ما نیز بخشی از هزینه آن را پرداخت خواهیم کرد.

وی همچنین به فعالیت‌های گوناگون این سازمان و طرح‌های تفصیلی و طرح‌های جامع شهری اشاره کرد و گفت: هدف ما حل مشکلات و مسائل شهری و خدمت به مردم است.





:: بازدید از این مطلب : 131
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

هادی هزارخانی، دبیرکل بنیاد جهانی انرژی ایران، ظهر امروز در نشست بررسی فرصت‌ها و چالش‌های ثبت جهانی بافت تاریخی یزد که در دفتر بنیاد جهانی انرژی در یزد برگزار شد اظهار داشت: ثبت جهانی بافت تاریخی یزد فرصت‌ بسیار بزرگی است که برای یزد و ایران به وجود آمده اما متاسفانه در طول مدت پس از این رویداد، نتوانستیم از این ظرفیت و فرصت به درستی استفاده لازم را ببریم.

وی با تاکید بر اینکه نگاه متعصبانه مشکلاتی را به ویژه برای ساکنان بافت به وجود می‌آورد تصریح کرد: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که نوآوری حرف نخست را می‌زند و اگر خواسته باشیم در برابر تغییرات ایستادگی کرده و به هیچ عنوان از آن استفاده نکنیم قطعا با مشکل مواجه می‌شویم.

هزارخانی افزود: اگر افتخار می‌کنیم ما شهر زنده خود را در فهرست میراث جهانی ثبت کردیم باید فناوری‌ها و نوآوری‌ها را دیده و به آن احترام بگذاریم، در عین آنکه کلیات بافت تاریخی را حفظ کرده باشیم.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی ایران با تاکید بر اینکه داخل این بافت باید منطبق با زیست امروز ما باشد گفت: نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم جوان امروزی در بافت زندگی کند که کمترین امکانات را نداشته باشد.

وی عنوان کرد: بنیاد جهانی انرژی می‌تواند به این اکوسیستم کمک کند تا با حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی علاوه بر حراست از این بافت، نوآوری و تکنولوژی را در خدمت ساکنان این بافت ارزشمند مورد استفاده قرار داد.

هزارخانی خاطرنشان کرد: یزد به دلیل ویژگی‌های خاصی که از آن بهره‌مند است، به عنوان پایتخت تاریخی و فرهنگی بنیاد جهانی انرژی انتخاب شد اما از این عنوان و برند به درستی استفاده نکردیم.

دبیرکل بنیاد جهانی انرژی ایران افزود: لازم است که ما از این برند و ویژگی‌ها و فرصت‌هایی که در اختیار یزد قرار گرفته بیشتر و بهتر بهره‌گیری کنیم و نتایج حاصل از آن را به بهترین شکل ممکن توسعه دهیم.

توسعه گردشگری نباید مخل آرامش و امنیت ساکنان بافت تاریخی شود

سیدرضا بهادری رئیس کارگروه ملی گردشگری و صنایع دستی پایدار بنیادجهانی انرژی در ایران هم در این نشست با اشاره به اینکه بافت تاریخی یزد در تیرماه 1396 به ثبت جهانی رسید گفت: یکی از دلایل ثبت جهانی بافت تاریخی یزد معماری و آثار تاریخی آن است اما دلایل مختلف دیگری هم برای این موضوع مهم وجود دارد.

وی بیان کرد: یکی از دلایل بسیار مهمی که در ارتباط با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد وجود دارد و می‌توان به آن اشاره کرد، پویایی و زنده بودن این بافت است.

بهادری ادامه داد: موضوعی که متاسفانه روز به روز در حال کمرنگ‌تر شدن است و خانه‌هایی که زندگی در آن جریان داشته امروز در حال تبدیل به اقامتگاه‌ها و کافی‌شاپ‌هایی می‌شوند؛ در حالی که بافت تاریخی ظرفیت تحمل فیزیکی و اجتماعی، فرهنگی مشخص و محدودی برای این کاربری‌ها دارد.

مشاور گردشگری شورای اسلامی شهر یزد تاکید کرد: چنانچه وجود کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی بر مبنای اصول توسعه پایدار ایجاد شود هیچ مخالفتی با ایجاد آنها نیست به شرط آنکه ظرفیت بافت تاریخی نادیده گرفته نشود و اصالت اجتماعی فرهنگی جامعه میزبان در نظر گرفته شود.

رئیس کارگروه ملی گردشگری و صنایع دستی پایدار بنیادجهانی انرژی در ایران گفت: توسعه گردشگری تا آنجایی خوب و مفید است که ارزش‌های اصلی بافت را تحت‌الشعاع خود قرار ندهد و برای ساکنان بافت مشکل آفرین نباشد.

بهادری در ارتباط با اهمیت و دلیل برگزاری این نشست با فعالان و کنشگران میراث فرهنگی و گردشگری با مسئولان دولتی و مدیران شهری یزد گفت: پس از گذشت پنج سال از ثبت بافت تاریخی یزد در فهرست جهانی یونسکو، بسیاری از فعالان در جریان دلایل ثبت جهانی یزد و کارگروه‌های 10 گانه آن قرار نگرفته‌اند و با این نشست تلاش شد که مسئول فنی وقت پرونده ثبت جهانی یزد، ضمن تشریح خلاصه مدیریتی آن، در ارتباط با کارگروه‌های 10 گانه، وظایف و نقش آنها، برنامه‌های دو، 5 و 10 ساله جهت حفظ بافت تاریخی را ارائه دهد.

وی تصریح کرد: به این صورت نمایندگان جامعه محلی در فضایی صمیمی و به صورت رودررو با مسئولان قرار گرفته و در ارتباط با مشکلات و مسائل حال حاضر بافت تاریخی بی‌پرده مطالبه‌گری کنند.

برنامه‌های تدوین شده برای بافت تاریخی عملیاتی نشد

فریبا نادری مسئول فنی وقت پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد هم در این نشست مهمترین قسمت ثبت جهانی را پلان مدیریتی شهر جهانی دانست و عنوان کرد: این پلان بر اساس تجربه مدیریتی یزد به همراه اطلاعات کسب شده از سایت‌های میراث جهانی دیگر شهرهای جهان تدوین شده بود.

وی تصریح کرد: در پلان مدیریت و پرونده ثبت جهانی یزد جلب مشارکت مردم، هدایت و توسعه شهر به سمت مدیریت پایدار و مدیریت یکپارچه شهری سه رویکردی بود که مورد نظر قرار داشت.

این فعال گردشگری با بیان اینکه مدیریت یک پارچه شهری تاکنون در ایران تحقق پیدا نکرده تصریح کرد: با این وجود ما می‌توانیم مدیریت هماهنگ را داشته باشیم و در این راستا هم اقداماتی صورت گرفت اما به دلیل عدم تشکیل جلسات به صورت مستمر، نتیجه‌ای که به دنبال آن بودیم محقق نشد.

نادری خاطرنشان کرد: در ارتباط با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد برنامه‌ها و چشم‌اندازهای دو ساله، پنج ساله و 10 ساله تدوین شد که متاسفانه بسیاری از موارد مربوط به این برنامه‌ها محقق نشد.

مسئول فنی وقت پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهمی که در ارتباط با این چشم اندازها وجود دارد آن است که تمامی برنامه‌های تعیین شده از مسائل امکان‌پذیر و حتی در ارتباط با چشم‌انداز دو ساله، مربوط به برنامه‌های نیمه کاره دستگاه‌ها بود که متاسفانه آن‌ها هم به درستی محقق نشد.

احمدآخوندی مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان، علیرضا نقوی مدیر منطقه تاریخی شهرداری یزد و بی بی فاطمه حقیرالسادات عضو شورای اسلامی شهر یزد هم در این نشست به بیان توضیحاتی در ارتباط با مطالب مطرح شده در این نشست پرداختند.



:: بازدید از این مطلب : 133
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 3 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : علی

استاندار یزد: اگر زیرساخت‌های ما در دوران کرونا فراهم نبود مرگ و میر‌های ما چهار تا پنج برابر بیشتر بود.

مهران فاطمی در نشست بررسی مسائل مربوط به طرح‌های نیمه تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در شهر یزد گفت: حوزه گردشگری سلامت مقوله بسیار مهمی است که در استان باید بطور ویژه به آن پرداخته شود.

وی لازمه تبدیل یزد به قطب گردشگری سلامت را فراهم سازی زیرساخت‌های این حوزه دانست و افزود: در این بخش باید به هر دو مقوله سخت افزاری و نرم افزاری توجه ویژه داشت.

استاندار یزد تکیه صرف بر منابع دولتی جهت پیشبرد مسائل و ارتقای زیرساخت‌های حوزه سلامت را نادرست خواند و تصریح کرد: منابع دولتی، محدود است و اخذ آن هم دردسر‌های خاص خود را دارد و هم زمان بر است و آن جهش مورد نظر ما اتفاق نخواهد افتاد.

وی ادامه داد: اگر زیرساخت‌های ما در دوران کرونا فراهم نبود مرگ و میر‌های ما چهار تا پنج برابر بیشتر بود. ضمن اینکه استان یزد در دوره کرونا بار چندین استان دیگر را هم به دوش کشید.

فاطمی با اشاره به طرح‌های نیمه تمام حوزه سلامت اظهار داشت: بسیاری از این طرح‌ها در مناطق محروم و روستا‌ها و مراکز جامع سلامت در مرحله فندانسیون و اسکلت بندی قرار دارند که عملیات اجرای برخی از آن‌ها ۱۰ سال طول کشیده و مستهلک شده است.

وی یکی از مطالبات جدی استان را تکمیل طرح‌های حوزه بهداشت و درمان در شهرستان‌ها و مناطق مختلف استان دانست و گفت: این طرح‌های نیمه تمام در شهر یزد هم وجود دارد که لازم است برای تکمیل آن‌ها از ظرفیت خیرین نیز استفاده شود.

استاندار با تأکید بر اینکه باید اتفاق بزرگی در حوزه بهداشت و درمان استان رقم بزنیم، افزود: دستگاه‌های ذیربط در این زمینه از جمله معاونت عمرانی استانداری، دانشگاه علوم پزشکی و اقتصاد و دارایی باید به صورت ویژه به این حوزه ورود کنند.

وی سه حوزه «سلامت»، «آموزش و پرورش» و «فناوری» را از اولویت‌های نخست استان اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: در حوزه فناوری هم می‌خواهیم به سمت منابع تسهیلاتی روی بیاوریم؛ منابع را در بانک تعیین کنند تا از این منابع بتوان تسهیلات لازم را دریافت کرد.

فاطمی همچنین به تبیین لزوم ایجاد شهرک سلامت در یزد پرداخت و افزود: باید این شهرک را با همکاری شهرداری ایجاد و همه خدمات پزشکی و دارویی را در آن متمرکز کنیم و حتی بعد‌ها بخش تجهیزات پزشکی و دارویی هم در این شهرک مستقر و هتل آپارتمان‌های لازم هم در آن پیش بینی شود.

وی به بازدید خود از طرح‌های نیمه تمام حوزه سلامت یزد اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها عمدتاً به دلیل کمبود اعتبار، معطل مانده اند، بنابراین باید از محل مشارکت خیرین و همچنین از مسیر مولدسازی اموال و املاک مازاد و دولتی، تحولی را در این حوزه ایجاد کنیم.

استاندار یزد از اختصاص ۳۰ میلیارد تومان برای اکوسیستم تشخیص و درمان سرطان در استان خبر داد و اظهار داشـت: به زودی چند دستگاه پزشکی مورد نیاز به مجموعه علوم پزشکی اضافه می‌شود و تحولی بزرگ در این زمینه رقم خواهد خورد.



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 20 تير 1401 | نظرات ()